Matematik

Vektorfunktioner

29. marts 2020 af pointless (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe mig med, hvordan jeg løser opgaven som er vedhæftet?

Tak på forhånd :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2020 af mathon

               \small \begin{array}{lllll}l\textup{:}&y=\frac{2}{5}x+\frac{12}{5} \end{array}

Hvis \small l er tangent i P(4,4), skal hældningstallet for tangenten være lig med \small \begin{array}{lllll}\frac{2}{5} \end{array}.


Svar #3
29. marts 2020 af pointless (Slettet)

Og hvordan kom du lige frem til det? Det kan jeg ikke lige gennemskue. 


Svar #4
29. marts 2020 af pointless (Slettet)

på baggrund af de du skriver. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll}&\overrightarrow{s}{\, }'(t)=\left\{\begin{matrix} 3t^2-2\\ 2t \end{matrix}\right.&\textup{er en retningsvektor for tangenten.} \end{array}       


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2020 af mathon

#4
             Isoler y i linjens ligning.


Svar #7
29. marts 2020 af pointless (Slettet)

Og hvordan kommer du så videre defra?


Svar #8
29. marts 2020 af pointless (Slettet)

Ahh okay, fint nok, jeg prøver


Svar #9
29. marts 2020 af pointless (Slettet)

Jeg kan virkelig ikke se, hvordan jeg kommer videre?


Svar #10
29. marts 2020 af pointless (Slettet)

nvm, har fundet ud af det vha determinanten. ellers tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Vektorfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.