Matematik

Vektor ortogonalitet

30. marts 2020 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hmm. Jeg er rimelig sikker på at jeg ved hvordan man gør, udover at jeg ikke helt ved hvad "t" den gør.

Opgave : https://imgur.com/a/wGr8QJi 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2020 af peter lind

a·b = (t-1)*(2t+5) +3*(-2) = 0


Svar #2
30. marts 2020 af ENERQIA (Slettet)

#1

a·b = (t-1)*(2t+5) +3*(-2) = 0

Hvis man skulle skrive det ind i maple. Hvordan ville man så gøre det? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2020 af Anders521

# 2

Jeg ville prøve at skrive solve((t-1)·(2t+5) +3·(-2) = 0, t)


Svar #4
30. marts 2020 af ENERQIA (Slettet)

#3

# 2

Jeg ville prøve at skrive solve((t-1)·(2t+5) +3·(-2) = 0, t)

#3

Det virker vist ikke. Den kommer bare med det her : https://imgur.com/a/AmW5885


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2020 af Anders521

#4

 Det er dit gangetegn. Se vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:uuu1.png

Svar #6
30. marts 2020 af ENERQIA (Slettet)

#5

#4

 Det er dit gangetegn. Se vedhæftede fil.

#5

Når. Men hvordan beviser det så at den er ortogonal. Det ender vel ikke på 0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2020 af Anders521

# Det viser jo a og b er ortogonale, netop hvis parameteren t antager en af disse to værdier.


Svar #8
30. marts 2020 af ENERQIA (Slettet)

#7

# Det viser jo a og b er ortogonale, netop hvis parameteren t antager en af disse to værdier.

Hmmm. Forstår ikke helt. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2020 af Anders521

# 8 Lad t være en af værdierne. Udregn dernæst skalarproduktet mellem a og b.


Svar #10
30. marts 2020 af ENERQIA (Slettet)

#9

# 8 Lad t være en af værdierne. Udregn dernæst skalarproduktet mellem a og b.

Mange tak!


Skriv et svar til: Vektor ortogonalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.