Matematik

Trigonometri opg 109 i teknisk matematik

01. april 2020 af LineKlit - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en opgave jeg simpelthen ikke kan finde løsningsmetoden til. 

Opgaver lyder...

I en firkant ABCD har du givet: AB = 2.3 cm, BC = 2.6, AC = 3.2 cm, D = 38 grader og AD = CD

Du skal tegne firkanten og bestemme de ubekendte sider, vinkler og arealet. 


Svar #1
01. april 2020 af LineKlit

#0

Hej jeg sidder med en opgave jeg simpelthen ikke kan finde løsningsmetoden til. 

Opgaver lyder...

I en firkant ABCD har du givet: AB = 2.3 cm, BC = 2.6, AC = 3.2 cm, D = 38 grader og AD = CD

Du skal tegne firkanten og bestemme de ubekendte sider, vinkler og arealet. 

Ligemeget jeg har udregnet den


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. april 2020 af mathon

Jeg ser først nu, at du har regnet den:

                     \small \begin{array}{llllll}&\left | AD\right |= \left | CD \right |=\frac{\sin(71\degree)}{\sin(38\degree)}\cdot 3.2=4.91\\\\&\angle CAD=\angle ACD=\frac{180\degree-38\degree}{2}=71\degree\\\\ &B=\cos^{-1}\left ( \frac{2.3^2+2.6^2-3.2^2}{2\cdot 2.3\cdot 2.6} \right )=81.3\degree \\\\&\angle BAC=\cos^{-1}\left ( \frac{2.3^2+3.2^2-2.6^2}{2\cdot 2.3\cdot 3.2} \right )=53.4\degree\\\\&C=180\degree-(53.4\degree + 81.3\degree)+71\degree=116.3\degree\\\\&A=53.4\degree + 71\degree =124.4\degree \end{array}


Skriv et svar til: Trigonometri opg 109 i teknisk matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.