Matematik

reducer udtrykket

01. april 2020 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

hvordan løses denne'?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2020 af Germanofil (Slettet)

#0

a) Benyt kvadratsætningen (a + b)2 til at løse det første led af dit udtryk. Ang. det andet led af dit udtryk skal du gange b ind i (2a +b), dvs. gang hvert led i parentesen med b. 
Træk nu de to led fra hinanden og reducér.


Svar #2
01. april 2020 af Ida1235

Tror ikke jeg forstår hvordan man skal gange 2a med b


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2020 af Germanofil (Slettet)

#2

Når man skal gange ind i en parentes, ganger man med hvert led inde i parentesen — i dit tilfælde med b.
Hvis du stadig har svært ved det, kan du opskrive dine udregninger, og så tager vi den derfra.


Svar #4
01. april 2020 af Ida1235

Har fået det til og give a2+b2+2ab-b+2ab 

Og så a2+b til sidst


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2020 af Germanofil (Slettet)

#4

Den første del af dit udtryk er korrekt reduceret. Den anden del er ikke korrekt reduceret; du har ikke ganget ind i parentesen. Hvis du skal gange ind i en parentes, skal du gange med hvert led (som bliver illustreret med fed her), dvs. 
b · ( 2a + b) = b · 2a + · b = 2ab+b2.

Så har du altså
( a2 + b2 + 2ab ) - ( 2ab + b2 ) = ...?


Skriv et svar til: reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.