Matematik

funktioner af 2 variable

02. april 2020 af sisseb93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg vil bare høre om det er rigtigt ? 

Find regneforskriften for tangentplanen i (2,3) , f(2,3) for funktionen f(x,y)=x^2-y^2 

jeg har sat punkterne ind på x og y´s plads. 

f(2,3)=2^2-3^2=-5 i begge men det kan vel ikke passe begge giver minus 5 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. april 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} & f(x,y)=x^2-y^2& f(2,3)=4-9=-5\\\\&f_x{ }'(x,y)=2x & f_x{ }'(2,3)=4\\\\&f_y{ }'(x,y)=-2y & f_y{ }'(2,3)=-6 \\\\ \textup{tangentplanen i }(2,3,-5) \textup{:} & z = 4(x-2) - 6(y-3)-5\\\\& 4x-6y-z+10=0 \end{array}


Svar #2
02. april 2020 af sisseb93 (Slettet)

tak. jeg kan godt se at jeg var forkert på den så


Skriv et svar til: funktioner af 2 variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.