Matematik

Cylinder udregning

03. april 2020 af UnicornLover - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg har brug for hjælp med denne opgave.

Jeg har regnet a'eren ud sådan her:

V = pi * r2 * h

300 = pi * (4,8/2 = 2,42)* h

300 = pi * 2,4= 18,0955736847

300 / 18.0955736847 = h = 16,5786399054

Så højden må være 16,5786399054

b'eren er det store problem her. Kan I hjælpe?

(jeg har undladt enheder, men ellers er det cm3 jeg har omregnet det hele til og det som svaret er.)

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april 2020 af mathon

         L · (π/4) · 12 = 300


Svar #2
05. april 2020 af UnicornLover

#1

         L · (π/4) · 12 = 300

hvilken formel er dette om jeg må spørge?

er den isoleret?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllllll} \textup{Volumen} \\ \textup{af cylinder:} & V_{cyl} = \frac{\pi}{4}\cdot L \cdot d^2 \\\\ \textup{i anvendelse:}&(300\;cm^3)=\frac{\pi}{4} \cdot L \cdot (1\;cm)^2&\textup{da cylinderen 'ligger ned' bliver}\\&&\textup{h\o jde til L\ae ngde} \\\\ & (300\;cm^3) = \frac{\pi}{4} \cdot L \cdot (1\;cm^2) \\\\ & L=\frac{300\;cm^3}{\frac{\pi}{4}\cdot 1\;cm^2}=\frac{300\cdot 4}{\pi}\;cm=382\;cm \end{array}


Svar #4
06. april 2020 af UnicornLover

Mange tak igen!


Skriv et svar til: Cylinder udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.