Matematik

tangenten til grafen

05. april 2020 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe, jeg er udemærket klar over at jeg skal bruge formel (130) og det eneste jeg skal finde er f'(x0), men jeg får f'(x0) til at give 12/5 hvilket ikke giver nogle mening, nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2020 af oppenede

Vis hvordan du fik 12/5


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2020 af janhaa

a)

y ' = 12/5

y(t) - 2 = (12/5)*(x-5)

y(t) = (12x/5) - 10


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. april 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{llllll} \textup{tangentens} \\ \textup{h\ae ldning i }P(5,2) \textup{:}&\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{5\cdot 2 +2}{5}=\frac{12}{5}\\\\ \textup{tangentligning:}&y=\frac{12}{5}\cdot(x-5)+2\\\\&y=2.4x-10 \end{array}


Skriv et svar til: tangenten til grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.