Matematik

Andengradspolynomium

05. april 2020 af Sofiemolly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et andengradspolynomium er givet ved f(x)=2·x- 6 · x + c

A) Bestem førstekoordianten til parablens toppunkt.

B) Bestem c, så toppunktets andenkoordinat bliver 5.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2020 af AMelev

Brug din formelsamling, så du bliver fortrolig med den inden eksamen.
Se side 16 (77).


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2020 af mathon

                   \begin{array}{lllll}A)&x_T=\frac{-b}{2 \cdot a}=\frac{-(-6)}{2 \cdot 2}=\frac{6}{4}=\frac{3}{2}\\\\&y_T=c-a\cdot \left({x_T} \right )^2=c-2\cdot \left(\frac{3}{2} \right )^2=c-\frac{9}{2}\\\\\\B)&5=c-\frac{9}{2}\\\\&\frac{10}{2}+\frac{9}{2}=c\\\\&c=\frac{19}{2} \end{array}


Svar #4
06. april 2020 af Sofiemolly (Slettet)

Hvad er konstanterne så?
 


Svar #5
06. april 2020 af Sofiemolly (Slettet)

Kan det passe:
A: 2

B: -6

C:?


Svar #6
06. april 2020 af Sofiemolly (Slettet)

Hej Mathon

Hvilken formel har du brugt i opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2020 af ringstedLC

#5: Ja, men de er jo givet i opgaven. Og du kan ikke bestemme c.

#6: Du er blevet opfordret til studere FS omkring toppunktsformlen.

Ved at indsætte de kendte i den fås den anvendte ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llll} & y_T = f \left ( \frac{3}{2} \right ) = 2 \cdot \left (\frac{3}{2}\right )^2 - 6 \cdot \frac{3}{2} + c = 5 \end{array}


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.