Matematik

Stålrør

06. april 2020 af UnicornLover - Niveau: A-niveau

Hej SP

Som sagt er jeg ret rusten indenfor området af cylindre og lign. og søger hjælp til opgaven. 

Jeg ved ikke om de mener T=O*h = 2 * pi * r* h eller et eller andet andet.

Så håber I kan hjælpe.

På forhånd tak!


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. april 2020 af StoreNord

Godstykkelsen er jernet mellem Ru og Ri


Svar #2
06. april 2020 af UnicornLover

Forstår ikke helt?

Mener du det indre og ydre radius?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2020 af ringstedLC

#2: Sikkert. Du har en cirkel med radius Ru = 0.5 · Du  og en mindre cirkel med radius Ri.

#0: Godtnok kan vandrør være noget rustne, men en HTX'er på A-niveau må snarest muligt få styr på basal rumgeometri fra Folkeskolen. Formlen giver overfladearealet T.


Svar #4
06. april 2020 af UnicornLover

#3 #0 Jeg tror jeg har brugt SP forkert så.

Jeg er ikke på 3 år, men 1 år.

Og vi er lige startet på rumgeometri.

Jeg har det bare på A-niveau.

Så vil bare have svar på det fra A-niveau.

#3 #2

Skal jeg så regne tykkelse af selve cylinderen ud?

Og hvis det er Du*0,5 = 25 hvordan ville jeg så Ri ud.

Er det så bare Di*0,5 som er de 23

Men hvad bruger jeg så de værdier til.

Vil godstykkelsen så være 2mm? Pga 25-23 = 2mm?


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. april 2020 af StoreNord

Ja. Det er svaret på a).


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. april 2020 af ringstedLC

#4: Det kan jeg ikke se, at du har gjort. Men jeg har set din profil og du har snart kun 2/3 af gymnasietiden tilbage. Og cirklen og cylinderen er, mig bekendt Folkeskolepensum. Nu skal I til at lære noget mere rumgeometri og derfor skal det basale lige friskes op.


Svar #7
06. april 2020 af UnicornLover

#5

Ja. Det er svaret på a).

Skal jeg ikke bruge stålets massefylde til noget?


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. april 2020 af StoreNord

Jo. I c)


Svar #9
07. april 2020 af UnicornLover

I b'eren hvad skal jeg anvende der?


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. april 2020 af ringstedLC

#9: "Et cylindrisk vandrør har en udvendig...".

Find formlen for cylinderens volume. Omregn så diameteren til decimeter, så resultatet bliver dm3 ≈ liter.


Brugbart svar (1)

Svar #11
07. april 2020 af StoreNord

#0
Husk nu, du skal bruge Ri.


Svar #12
07. april 2020 af UnicornLover

Men hvordan finder jeg højden af cylinderen?


Brugbart svar (1)

Svar #13
07. april 2020 af StoreNord

Højden er rørets længde; altså 1 meter.


Svar #14
07. april 2020 af UnicornLover

så det må være pi * 23^2 mm * 1000mm for at finde  volumen som er 1661902,51375 mm


Brugbart svar (1)

Svar #15
07. april 2020 af StoreNord

Nej, for 46 er diameteren.


Svar #16
07. april 2020 af UnicornLover

Fik rettet det.


Brugbart svar (1)

Svar #17
07. april 2020 af StoreNord

Du skulle svare i liter; altså dm³.


Svar #18
07. april 2020 af UnicornLover

jeg dividerede svaret med 1000. forkert ikke.
1661.90251375 liter?

For urealistisk.
 


Brugbart svar (1)

Svar #19
07. april 2020 af ringstedLC

#18: Fint at du vurderer dit resultat. Læs hele #10 og prøv igen. Sammenlign dine to resultater og se, hvad der går galt.


Svar #20
07. april 2020 af UnicornLover

#19

Hvis jeg laver diameteren til decimeter, burde jeg så ikke også omregne den ene meter til decimeter også? Så det går op med hinanden


Forrige 1 2 Næste

Der er 39 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.