Matematik

Sandsynlighedsregning

13. april 2020 af Eca - Niveau: 7. klasse
De her to kan jeg simpelthen ikke finde ud af hvordan man regner ud?

Billederne er vedhæftet.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2020 af AMelev

Opg. 1
 2 røde, 2 gule, 3 blå og 3 grønne felter, dvs. 10 i alt.
P(rød) = P(gul) = 2/10 = 0.2 og P(blå) = P(grøn) = 3/10 = 0.3

Du skal både have en grøn 1. gang og en rød 2. gang, så du skal bruge multiplikationsprincippet:
"både-og ~ gange".
Sandsynligheden er altså 0.2 
· 0.3

Opg. 2
 2 røde, 4 gule, 3 blå og 4 grønne felter, dvs. 13 i alt.
Samme princip som i Opg. 1, men sandsynlighederne for de enkelte farver er her
P(rød) = 2/13, P(blå) = 3/13 og P(gul) = P(grøn) = 4/13.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2020 af ringstedLC

P(grøn) = antal grønne/antal felter. Det samme gælder P(rød).

P(grøn, rød) = P(grøn) · P(rød) ≈ ? %

For opg.2. Samme teknik:

P(grøn, gul) = P(grøn) · P(gul) = ?/?


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.