Fysik

fart og acceleration

13. april 2020 af Trojanskhest - Niveau: C-niveau

hey

En bil med massen 1200 kg bremser i 3 sekunder. Dette nedsætter bilens hastighed fra 80 km/h til 50 km/h.

Beregn bilens acceleration.

jeg har løst opgaven på følgende måde: 

(80 km/t-50km/t)/3 sek = 2,77 m/s^2

er bare ikke sikker på at jeg har gjort det rigtige


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det ser helt rigtigt ud.


Svar #2
13. april 2020 af Trojanskhest

er det dog -2,77 nu hvor den kører baglæns??


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2020 af ringstedLC

Ja, for bilen har en negativ acc., men den kører ikke baglæns, blot langsommere.

\begin{align*} a &= \frac{v_{nu}-v_{f\o r}}{t} \\ a &= \frac{(50-80)\cdot \frac{1000}{3600}}{3} \;\left(\frac{\frac{m}{s}}{s}=\frac{m}{s^2} \right )=-2.78\text{ m pr. s}^2 \\ \end{align}


Skriv et svar til: fart og acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.