Kemi

KEMI hjælp - Hjælp mig mathon og andre søde mennesker

14. april 2020 af lektiehjælp0012 - Niveau: A-niveau

der er 1,0 · 10^44 molekyler i jordens atmosfære. hvad er stofmængden, og massen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2020 af mathon

Jordens atmosfære indeholder fire gasser i betydelige mængder. Nitrogen (også kaldet kvælstof) er den dominerende og udgør hele 78,08 procent. Oxygen (også kaldet ilt) udgør 20,95 procent. Argon udgør 0,93 procent og endelig udgør kuldioxid cirka 0,038 procent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. april 2020 af mathon


           \begin{array}{lllll}\textup{mol-fordeling:}&1.66054\cdot 10^{20} \cdot \left\{0.7808,0.2095,0.0093,0.00038\right\} = \\ & \left\{1.297\cdot 10^{20},3.479\cdot 10^{19},1.544\cdot 10^{18},6.310 \cdot 10^{16}\right\} \end{array}
                 


Svar #3
14. april 2020 af lektiehjælp0012

men er det massen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2020 af mathon

         \small \begin{array}{|l|c|c|c|c|} &N_2&O_2&Ar&CO_2\\\hline \textup{stofm\ae ngde}&1.297\cdot 10^{20}&3.479\cdot 10^{19}&1.544\cdot 10^{18}&6.310\cdot 10^{16}\\ \hline \textup{molmasse}/\frac{kg}{mol}&28.014\cdot 10^{-3}&31.998\cdot 10^{-3}&39.948\cdot 10^{-3}&44.009\cdot 10^{-3}\\ \hline \textup{masse}/kg & 3.63342\cdot 10^{18}&1.1321\cdot 10^{18} & 6.16797\cdot 10^{16} & 2.77697 \cdot 10^{15} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. april 2020 af mathon

Herudfra beregner du den samlede masse.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2020 af mathon

\small \textup{stofm\ae ngde} \rightarrow \textup{stofm\ae ngde} / mol


Skriv et svar til: KEMI hjælp - Hjælp mig mathon og andre søde mennesker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.