Fysik

Konstant acceleration

15. april 2020 af TLadegaard - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg regner denne. Jeg ville gætte på at jeg skulle bruge formlen vt=a·t+v0 men jeg får jo ikke oplyst en tid?

Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2020 af swpply (Slettet)

Dette er ikke noget spørgsmål. Det er en information!


Svar #2
15. april 2020 af TLadegaard

Hov sorry - Hvad er bilens hastighed når den har kørt 10 m?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2020 af swpply (Slettet)

For bevægelse med konstant acceleration (startende fra hvile) gælder der at bilens hatighed v(t) til tiden t er givet ved 

                                v(t) = at.

Ligeledes gælder der at den tilbagelagte strækning \begin{align*} \Delta s \end{align*} til tiden \begin{align*} t \end{align*} er givet ved

                            \begin{align*} \Delta s(t) = \frac{1}{2}at^2 \end{align*}.

Isoler nu tiden \begin{align*} t \end{align*} i den ovestående ligning

                          \begin{align*} t = \sqrt{\frac{2\cdot\Delta s}{a}} \end{align*}

og substituere dette ind i udtrykket for hastigheden

                    \begin{align*} v(\Delta s) = \sqrt{2\cdot a\cdot\Delta s} \end{align*}.

Altså har du at bilens hastighed efter at havde tilbagelagt 10 m er

            \begin{align*} v(\Delta s) = \sqrt{2\cdot 3.5 \tfrac{m}{s^2} \cdot 10\,m} = 8.4 \tfrac{m}{s} \end{align*}


Skriv et svar til: Konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.