Matematik

To løsninger

16. april 2020 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe? jeg ved den ene løsning er solve det mere hvad den anden er. 

Vedhæftet fil: 20200416_225615 (1).jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. april 2020 af Mathias7878

Du skal løse den vha. CAS (dvs. dit matematikprogram), og der plejer man at skulle skrive noget ala.

solve(5.12^x = 0.6x +6,x)

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. april 2020 af peter lind

Dit CAS værktøj burde automatisk give dig begge løsninger. Du kan evt. lave en graf for funktionem 5*1,2x -6x-6 og se hvor den skærer x akse


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. april 2020 af Capion1

Du kan prøve at omskrive ligningen ved at lade logaritmen af venstre side være lig med logaritmen af højre side.
       


Svar #5
17. april 2020 af l24 (Slettet)

Tak meget gode svar :) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. april 2020 af swpply (Slettet)

#4

Du kan prøve at omskrive ligningen ved at lade logaritmen af venstre side være lig med logaritmen af højre side.
       

Hvad nytte skulle dette gøre? Her er tale om en transcendental ligning!

l24, hvis jeg var dig vil jeg følge peter lind's råd i #2 og plotte grafen for f(x) = 5*1.2x og grafen for g(x) = 0.6*x + 6 i samme koordinatsystem. Så skulle du meget gerne se at de skære hinanden i eksakt to punkter.

           


Svar #7
17. april 2020 af l24 (Slettet)

Okay super tak :) 


Skriv et svar til: To løsninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.