Fysik

Ellære

17. april 2020 af ty16 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke rigtig kan komme igang med. Er der en som måske kunne hjælpe mig igang her? 

opgaven lyder: 

Et batteri har en hvilespænding på 9 volt og en indre modstand på 2 ohm. 
Der tilsluttes nu en modstand på 15 ohm over batteriets poler. 
Hvordan vil du bestemme den effekt der afsættes i hhv. batteriet (den indre modstand) og den ydre modstand? 

 

Er i tvivl om hvilke formler jeg skal bruge, og er der her tale om en serie kobling eller en parallel kobling?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2020 af mathon

...seriekobling.

Serieforbundne modstande deler hvilespændingen i modstandstallenes forhold.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2020 af PeterValberg

Det er en serieforbindelse

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2020 af mathon

                        \small \begin{array}{llll}& P_y =\frac{\left(\frac{135}{17}\;V\right )^2}{15\;\Omega}\\\\& P_i =\frac{\left(\frac{18}{17}\;V\right )^2}{2\;\Omega} \end{array}


Skriv et svar til: Ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.