Matematik

kombinationer.

18. april 2020 af Mc73 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmål: 

Jeg har lige pt om kombinationer og permulationer, og derfor skal jeg lave følgende opgave som lyder:

På hvor mange måder kan man udtage et udvalg på 5 personer fra en klasse med 28 elever?

Hvordan regner jeg det ud?   Jeg er totalt LOST.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2020 af janhaa

\binom{28}{5}=98280

28C5 = 98280


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2020 af janhaa

K(28,5) = 28C5


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2020 af mathon

            \small \binom{28}{5} = \frac{28!}{(28-5)! \cdot 5!} = \frac{28\cdot 27\cdot 26\cdot 25\cdot 24}{5\cdot 4\cdot 3\cdot 2} =7\cdot 27\cdot 26\cdot 5\cdot 4=98\,280


Svar #4
18. april 2020 af Mc73 (Slettet)

Må jeg spørge hvordan du regner det ud? For det er der mit problem ligger :-(


Svar #5
18. april 2020 af Mc73 (Slettet)

#3

            \small \binom{28}{5} = \frac{28!}{(28-5)! \cdot 5!} = \frac{28\cdot 27\cdot 26\cdot 25\cdot 24}{5\cdot 4\cdot 3\cdot 2} =7\cdot 27\cdot 26\cdot 5\cdot 4=98\,280

#4

Må jeg spørge hvordan du regner det ud? For det er der mit problem ligger :-(

#1

\binom{28}{5}=98280

28C5 = 98280

Må jeg spørge hvordan du regner det ud?


Svar #6
18. april 2020 af Mc73 (Slettet)

#5
#3

            \small \binom{28}{5} = \frac{28!}{(28-5)! \cdot 5!} = \frac{28\cdot 27\cdot 26\cdot 25\cdot 24}{5\cdot 4\cdot 3\cdot 2} =7\cdot 27\cdot 26\cdot 5\cdot 4=98\,280

#4

Må jeg spørge hvordan du regner det ud? For det er der mit problem ligger :-(

#1

\binom{28}{5}=98280

28C5 = 98280

Må jeg spørge hvordan du regner det ud?

Tusind tak, kan nu se jeg havde "glemt" at gange med 4 til slut :-( Så tusind tak for "wake up call"


Skriv et svar til: kombinationer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.