Matematik

Lampe

19. april 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg søger hjælp til b'eren da a'eren er lavet.

Jeg ved bare ikke hvad. de mener ift. billedet. Ellers har jeg ok forståelse af opgaven. Søger bare afklaring.

På forhånd tak igen!


Brugbart svar (2)

Svar #1
19. april 2020 af ringstedLC

b) Den rustfrie stålskrue har et synligt hoved, der er en kegle med d = 1 cm. Den er altså den afskårne kegle af keglestubben.


Brugbart svar (2)

Svar #2
19. april 2020 af mathon

            \small \small \small \begin{array}{lllll} a)& O_{\textup{krum}}^{\textup{k-stub}}=\pi\cdot \sqrt{h^2+(R-r)^2}\cdot (R+r) \\\\\\b)&x_{\textup{skrueh\o jde}}^{\textup{udenfor}}= \frac{r}{R-r}\cdot h\end{array}


Svar #3
20. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Jeg havde ellers lavet a'eren således:

a) pi * 10 cm * (6+0,5 cm) = 65 * pi = 204.203522483 cm3

men sådan som du har givet mig den bliver den 233,051605432.

Jeg formoder din er rigtig. men hvad er min fejl så?

b)  0,5cm/(6cm-0,5cm) * 10 cm = 0,9090909 cm


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. april 2020 af ringstedLC

#3 Der er to formler for arealet af keglens krumme overflade:

- med kendt højde h:

O=\pi\cdot (R+r)\cdot \sqrt{h^{2}+(R-r)^{2}}

- med kendt side s:

O=\pi\cdot (R+r)\cdot s\Rightarrow s=\sqrt{h^{2}+(R-r)^{2}}\;,\; \text{Pythagoras}


Svar #5
21. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Men hvordan vil den så hjælpe mig med at finde højden af den lille del af keglestubben?


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. april 2020 af ringstedLC

Hvis "den" er redegørelsen i #4, så er du også på vildspor.

Se #2 b) igen.


Svar #7
22. april 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Nu giver det bedre overblik!

Tusind tak!


Skriv et svar til: Lampe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.