Fysik

Fysik opgaver

19. april 2020 af senoritasenorita - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lidt svært ved at regne de her tre opgaver, nogen derude der kan hjælpe med at regne dem?

 Hvis der er 5 bølgetoppe når længde er 0.44m, hvad bliver bølgelængden λ5? 

Hvad bliver frekvensen f5, hvis udbredelseshastigheden er 150 m s ? 

Hvad bliver f1 og λ1?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2020 af peter lind

Prøv at tegne bølgerne. Afstanden fra bølgetop til næste bølgetop er en bølgelængde

Bølgelængde*frekvens = bølgehastighed

Hvad er λ5 ? Hvad er f1 og λ1 ?

Læg opgaven.ind som billedfil eller pdf fil


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2020 af mathon

                      \small \begin{array}{llll} &\lambda _5=\frac{0.44\;m}{4} = 0.11\;m\\\\& f_5=\frac{150\;\frac{m}{s}}{ 0.11\;m}\\\\\\&f_n = n \cdot f_1 \end{array}


Svar #3
19. april 2020 af senoritasenorita

her ligger opgaven.. som pdf fil

Vedhæftet fil:FysOpg3(8) (1).pdf

Svar #4
20. april 2020 af senoritasenorita

Hej jeg har en følgende opgave som siger ''Beregn fotonenergien af grænserne for det synlige spektrum λ = 390nm og λ = 700nm.'' 

Ser det rigtig ud det jeg har gjort?

h = 6,63·10¯³4 Js 

c = 3 ·108 m/s 

λ = 390 nm

f = c = 3 ·108 m/s = 7,69 ·10¹4

               λ = 390·10¯?

6,63·10¯³4 ·7,69·10¹4 = 5,09·10¯¹?

eV = 4,136·10¯¹5·3·108 = 3,18 eV

                      3,90·10¯7


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2020 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll}& E\cdot \lambda=1239.84\;eV\cdot nm\\\\& E = \frac{1239.84\;eV\cdot nm}{390\;nm}=3.18\;eV = 5.09\cdot 10^{-19}\;J \\\\\\& E = \frac{1239.84\;eV\cdot nm}{700\;nm} = 1.77\;eV = 2.84\cdot 10^{-19}\;J \end{array}


Skriv et svar til: Fysik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.