Matematik

Matematik B -niveau(to vektorer a og b givet ved)

19. april 2020 af Gymns (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogen som kan hjælpe med dette, forstår ikke helt hvordan man skal gøre?


Svar #1
19. april 2020 af Gymns (Slettet)

Og denne


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2020 af janhaa

#0

Hej nogen som kan hjælpe med dette, forstår ikke helt hvordan man skal gøre?

a*b (1, -2)*(4,3) = 4-6=-2


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. april 2020 af janhaa

a*b = 0

(1,-2t)*(5t-1,3) = 5t - 1 - 6t = 0

t = -1


Svar #4
19. april 2020 af Gymns (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt 


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. april 2020 af mathon


Svar #6
19. april 2020 af Gymns (Slettet)

a*b (1, -2)*(4,3) = 4-6=-2 er dette svaret til a? 

Og hvorfor er der komma tal imellem fx (1, -2) skal det ikke ganges ?


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. april 2020 af janhaa

7a)

Area = AB x a =

\begin{vmatrix} 8 &-17 \\ -7 & 2 \end{vmatrix}=135


Brugbart svar (1)

Svar #8
19. april 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll}a)&\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 4\\3 \end{pmatrix}=1\cdot 4+(-2)\cdot 3=4-6=-2 \\\\\\\\ b) &\begin{pmatrix} 1\\-2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5t-1 \\ 3 \end{pmatrix} = 0\\\\&1\cdot (5t-1)+(-2t)\cdot 3=0\qquad \textup{ortogonale vektorers skalarprodukt er lig med nul}\\\\ &5t-1 - 6t= 0\\\\ &t = -1 \end{array}


Svar #9
19. april 2020 af Gymns (Slettet)

#7

7a)

Area = AB x a =

\begin{vmatrix} 8 &-17 \\ -7 & 2 \end{vmatrix}=135

Tak


Svar #10
19. april 2020 af Gymns (Slettet)

#3

a*b = 0

(1,-2t)*(5t-1,3) = 5t - 1 - 6t = 0

t = -1

Forstår ikke hvorfor der er et komma imellem de to tal altså fx. (1, 2t)


Svar #11
19. april 2020 af Gymns (Slettet)

#8

                 \small \begin{array}{lllll}a)&\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 4\\3 \end{pmatrix}=1\cdot 4+(-2)\cdot 3=4-6=-2 \\\\\\\\ b) &\begin{pmatrix} 1\\-2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5t-1 \\ 3 \end{pmatrix} = 0\\\\&1\cdot (5t-1)+(-2t)\cdot 3=0\qquad \textup{ortogonale vektorers skalarprodukt er lig med nul}\\\\ &5t-1 - 6t= 0\\\\ &t = -1 \end{array}

Mange tak for hjælpen, nu forstår jeg det bedre ;))


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. april 2020 af janhaa

#8

                 \small \begin{array}{lllll}a)&\begin{pmatrix} 1\\-2 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 4\\3 \end{pmatrix}=1\cdot 4+(-2)\cdot 3=4-6=-2 \\\\\\\\ b) &\begin{pmatrix} 1\\-2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5t-1 \\ 3 \end{pmatrix} = 0\\\\&1\cdot (5t-1)+(-2t)\cdot 3=0\qquad \textup{ortogonale vektorers skalarprodukt er lig med nul}\\\\ &5t-1 - 6t= 0\\\\ &t = -1 \end{array}

matrix form


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. april 2020 af janhaa

#3

a*b = 0

(1,-2t)*(5t-1,3) = 5t - 1 - 6t = 0

t = -1

vector form


Svar #14
19. april 2020 af Gymns (Slettet)

Hvordan finder man så projektionen af AB på a? nu når det er AB og ikke bare b*a? Hvis i forstår mit spørgsmål


Svar #15
19. april 2020 af Gymns (Slettet)

 

Ved du hvordan man udregner dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. april 2020 af AMelev

Husk for en anden gangs skyld: Ny opgave ~ Ny tråd, ellers bliver det noget roderi. Dette er jo i en helt anden boldgade.
                                                                                                            
P(0.5) ?????
a) Anne: P_A(x) = -0.15x + 20\cdot \frac{4}{70}  og Bente: P_B(x) = -0.15x + 20\cdot \frac{4}{50} 
Løs ligningerne PA(x) = 0.5 og PB(x) = 0.5. Kald løsningerne hhv. xA og xB og bestem xB - xA.

b) Løs ligningen P_A(3) = -0.15\cdot 3 + 20\cdot \frac{a}{70}=0 mht. a


Skriv et svar til: Matematik B -niveau(to vektorer a og b givet ved)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.