Matematik

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og lingen med ligningen y=x

22. april 2020 af amal5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal lave denne opgave uden hjælpemidler - og jeg kan simpelhen ikke finde ud af hvordan jeg skal lave opgave b. Så jeg håber der er en der kan hjælpe! :-))


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2020 af mathon

a)

     Cirklens standardformel
     er:
                                                       \small (x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2

     Centrum \small (a,b) og radius \small r

b)

     Substituer y med x i cirkelligningen
     og beregn x.


Svar #3
22. april 2020 af amal5 (Slettet)

Jeg har lavet opgave a men kan ikke finde ud af b :-))


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2020 af mathon

Løs
             \small (x-2)^2 + (x-3)^2=5^2


Svar #5
22. april 2020 af amal5 (Slettet)

Undskyld jeg spørger - men hvordan? :-//


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} &(x-2)^2 + (x-3)^2=5^2\\\\& x^2-4x+4+x^2-6x+9=25\text{ ...} \end{array}


Svar #7
22. april 2020 af amal5 (Slettet)

Fra der, hvordan finder jeg så de to x - uden hjælpemidler? og når jeg så har fundet x hvad skal jeg så? - hvad betyder svaret? er det x koordinaterne eller skæringerne? 


Svar #8
22. april 2020 af amal5 (Slettet)

Er jeg på rette vej?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. april 2020 af mathon

Du er på rette vej


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og lingen med ligningen y=x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.