Matematik

Parabel

22. april 2020 af nnn666 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med at vise, hvordan jeg skal løse disse 2 opgaver?

Vedhæftet fil: Opgave 2.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af Weeke (Slettet)

a) tegn grafen i dit cas-program

b) Brug toppunktsformlen, og indsæt værdierne i formlen

Vedhæftet fil:toppunktsformlen.gif

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2020 af alex424c (Slettet)

A) Du kan bruge geogebra ved at skrive dette i venstre side: f(x)=Hvis(0≤x≤120,-0.03x^(2)+3.6x)

B) Du kan finde højden ved at skrive dette i venstre side: f(60)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2020 af AMelev

              
Hvilket CAS-program benytter du?

b) Du kan beregne toppunktets koordinater vha. toppunktsformlen (som I måske ikke kender), men du kan også bestemme maksimum vha. dit CAS-værktøj.


Svar #4
22. april 2020 af nnn666 (Slettet)

Hvordan kan jeg udregne målrammens højde, hvilke tal skal jeg skrive i toppuksformlen?

(opgave b)


Svar #5
22. april 2020 af nnn666 (Slettet)

Jeg bruger It Inspire


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. april 2020 af apricotx

Så åbner du Graf-applikationen og skriver funktionen ind.

I Nspire kan du finde toppunktet ved at gå ind i Dokumentværktøjer -> Undersøg grafer -> Maksimum.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2020 af Weeke (Slettet)

Hvis du bruger metoden nævnt i #6 skulle den gerne ende således

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. april 2020 af Weeke (Slettet)

#3 Hvordan sætter du billedet ind direkte i dit indlæg?


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. april 2020 af ringstedLC

#8: Umiddelbart efter "Opret svar" åbnes den vedhæftede (på en ny fane).

- Højreklik på billedet og vælg "kopier webadressen til billedet".

- Luk fanen.

- Klik på "Rediger indlæg" (virker kun i 10 min. efter oprettelse).

- Klik på "Indsæt billede" og indsæt den kopierede URL Juster evt. størrelse.

- Klik "Gem".


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. april 2020 af Weeke (Slettet)

#9 Det virker, tusind tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. april 2020 af ringstedLC

Selv tak!

Bemærk at selve vedhæftningen ikke kan redigeres/slettes indenfor de 10 min. Så kattekillinger, kærestebilleder m.m. bliver altså på SP.


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. april 2020 af Weeke (Slettet)

Tak for bemærkningen, dog håber jeg ikke, at jeg ender derud.


Svar #13
23. april 2020 af nnn666 (Slettet)

Jeg går indpå grafer og skriver formlen ind,  fl(x)-(0.03*x^(2)+3.6*x,0≤x≤120) dog bliver den ved med at sige syntaks fejl


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. april 2020 af AMelev

#13 I grafvinduer skal du i indtastningslinjen taste -0.03*x^2+3.6*x|0<=x<=120
"Beingelsesstregen" | finder du som nr. 2 fra venstre i 7. række i Tegn. På Windowsmaskiner kan du taste direkte med AltGr + ´ (accent).

Alternativt kan du definere f(x) i noteværktøjet og skrive f(x) i grafværktøjet. f(x):= -0.03*x^2+3.6*x|0<=x<=120
Der kan du også bestemme max-punkt x_max med ordren fmax(f(x)).
Beregn så max_f := f(x_max) = ...


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.