Matematik

Bestem koordinatsættet for punktet B .

23. april 2020 af Haruharu (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et koordinatsystem har punktet A koordinatsættet (2, 8), og linjen l er givet ved ligningen y=-0.75x+3.25 Punktet B ligger på l i afstanden 7 fra A. Det oplyses, at B har en negativ første- koordinat. 
a) Bestem koordinatsættet for punktet B .


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2020 af Moderatoren

Prøv at se én af disse tråde:

https://www.studieportalen.dk/Search/?q=Bestem+koordinats%C3%A6ttet+for+punktet+B

Hvis det ikke hjælper, så skriv, hvad du er i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2020 af mathon

Når punktet B ligger i afstanden 7 fra A
ligger det på cirklen med A som centrum og radius 7.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. april 2020 af mathon

Opgaven er derfor at beregne det skæringspunkt mellem linjen l og cirklen, som har negativ førstekoordinat.


Svar #4
23. april 2020 af Haruharu (Slettet)

#3

Opgaven er derfor at beregne det skæringspunkt mellem linjen l og cirklen, som har negativ førstekoordinat.

Okay, tak for hjælpen.

 ville det korrektet så være B(-4.92,6.94)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2020 af mathon

    Nej


Svar #6
23. april 2020 af Haruharu (Slettet)

Okay, så er jeg ikke med overhovedet. Jeg prøvet at indtaste ligningen y=-0.75x+3.25 & så cirklens ligning (x-2)^(2)+(y-8)^(2)=7^2 

vedhæftet


Svar #7
23. april 2020 af Haruharu (Slettet)

Vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. april 2020 af mathon

Sorry
              Skulle være et JA.         


Svar #9
23. april 2020 af Haruharu (Slettet)

#8

Sorry
              Skulle være et JA.         

Helt okay. Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2020 af HFsquad (Slettet)

#4 Hvordan er du kommet frem til det koordinatsæt for B?


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet for punktet B .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.