Matematik

Forstår ikke spørgsmålet

24. april 2020 af Marcusk05 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

På Nøhr-Mejeri vil man gerne indkøbe mælk til produktion af kakaomælk.

• Det koster 100 kr. at have en leveringsaftale med en landmand, uanset hvor mange kg mælk man køber (Også selvom man skal have 0 kg).

• Derudover skal man betale 2 kr. pr. kg mælk, man køber, hvis man køber fra 0 til og med 100 kg.

• Hvis man køber mere end 100 kg. skal man betale 1 kr. pr. kg., som man køber mere end de 100 kg. Det vil betyde, at funktionen har én hældning fra 0 kg til og med 100 kg og en anden hældning fra 100 kg og til uendeligt

Jeg har prøvet at forstå den i meget lang tid men jeg er fuldstændig lost. Jeg skal lave en model som viser prisen for x kg mælk.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2020 af mathon

Stykvis lineær funktion:   

                                          \small \begin{array}{lllll}&f(x)=\left\{\begin{array}{lll} 2x+100&0\leq x\leq 100\\3x&100<x \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2020 af AMelev

Ad #1 Jeg er ikke enig i 2. del af funktion

x = antal kg mælk, der købes
y = pris(kr

For de første x kg (op til 100 kg) skal der betales 2 kr/kg + 100 kr,
y = f(x) = 2x + 100 for 0 ≤ x ≤ 100,
dvs. at når x = 100, er y = f(100) = 2·100 + 100 = 300. For 100 kg betales altså 300 kr

Når x > 100 betales 300 kr for 100 kg plus 1 kr/kg for det, x overstiger 100 kg, dvs. (x - 100) kg.
y = f(x) = 1·(x - 100) + 300 = ..... for x > 100
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. april 2020 af janhaa

x > 100 er lik 100 < x


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2020 af Moderatoren

#0

Opret ikke nye brugere – stil nye spørgsmål fra denne bruger også. Det gør det lettere for lektiehjælperne at hjælpe dig, da de så kender lidt til dit niveau.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. april 2020 af mathon

#2
      Det skal du selvfølgelig
      heller ikke være:

                                          \small \small \begin{array}{lllll}&f(x)=\left\{\begin{array}{lll} 2x+100&0\leq x\leq 100\\x+200&100<x \end{array}\right. \end{array}'


Skriv et svar til: Forstår ikke spørgsmålet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.