Matematik

SOS! Månedlige effektive rente - MAT B projekt

26. april 2020 af ManglerHjælp0 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Til rette vedkommende. 

Jeg har lavet hele projektet, men har indset, at jeg har lavet en fejl ved beregningen af den månedlige effektive rente. Dermed er en stor del af min opgave forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2020 af AMelev

Umiddelbart synes jeg ikke rigtig, at spørgsmålet giver mening.
Når bankerne beregner renter, benytter de terminsrentesatsen som
"den pålydende rentesats"/ "antal terminer pr. år".
Desuden regner de med 30 rentedage pr. måned = 360 rentedage pr. år (Link1 og Link2 )

Den effektive mdl. rente er således hhv. 1/12 % og 5/12 %
Det kunne så give mening at spørge efter den effektive årlige rentesats (også kaldet debitorrenten).
Spørg din lærer, hvad der menes.

Den effektive rentesats reff. (dvs. den reelle årlige rentesats) kan beregnes ud fra terminsrentesatsen rn ved 
reff. = (1 + rn)n -1, hvor n er antal terminer pr. år.

 Halvårlig rentetilskrivning: r2 = 16%/2 = 8%, dvs. reff. = (1 + 0.08)2 - 1= 0.1664 = 16.64%
 Kvartalsvis rentetilskrivning: r4 = 4%, dvs. reff. = (1 + 0.04)4 - 1= 0.1699 = 16.99%
 Månedlig rentetilskrivning: r12 = ....%, dvs. reff. = (1 + ....)... - 1= ..... = ......%
 Ugentlig rentetilskrivning: r52 = ....%, dvs. reff. = (1 + ....)... - 1= ..... = ......%
 Daglig rentetilskrivning: r360 = ....%, dvs. reff. = (1 + ....)... - 1= ..... = ......%


Skriv et svar til: SOS! Månedlige effektive rente - MAT B projekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.