Matematik

mat eksamen hhx

27. april 2020 af signecr - Niveau: B-niveau

d) Gør rede for, at funktionen B har en vendetangent i punktet. 

nogle der har lavet dette?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2020 af AMelev

Hvordan har du forestillet dig, at vi skal forholde os til det spørgsmål uden nogen information?
Nu er jeg tilfældigvis stødt på problemstillingen i anden sammenhæng, men det kan du ikke satse på.
Nærlæs faktaboksen og oversæt til "matematisk". Hvis det ikke er nok, så vend tilbage med et konkret spørgsmål med det, du ikke forstår.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2020 af mathon

\begin{array}{lllllll}&B{\,}'(x)=-x^2+24x-44\\\\& B{\,}''(x) = -2x+24\\\\ d)&\textup{vendetangent kr\ae ver:}&&B{\,}''(x) = -2x+24=0\\\\&&& x=12 \\\\ e) &\textup{vendetangentligning:}&&t\textup{:}\quad y=\left (-12^2+24\cdot 12-44 \right )\cdot (x-12)+\left ( -\frac{1}{3} \cdot 12^3+12\cdot 12^2-44\cdot 12+50 \right )\\\\&&& y=100x-526 \end{array}


Svar #3
27. april 2020 af signecr

#1

Hvordan har du forestillet dig, at vi skal forholde os til det spørgsmål uden nogen information?
Nu er jeg tilfældigvis stødt på problemstillingen i anden sammenhæng, men det kan du ikke satse på.
Nærlæs faktaboksen og oversæt til "matematisk". Hvis det ikke er nok, så vend tilbage med et konkret spørgsmål med det, du ikke forstår.

spurgte om nogle havde lavet den så henvendte mig til nogle af de andre der sidder med opgaven


Svar #4
27. april 2020 af signecr

#2

\begin{array}{lllllll}&B{\,}'(x)=-x^2+24x-44\\\\& B{\,}''(x) = -2x+24\\\\ d)&\textup{vendetangent kr\ae ver:}&&B{\,}''(x) = -2x+24=0\\\\&&& x=12 \\\\ e) &\textup{vendetangentligning:}&&t\textup{:}\quad y=\left (-12^2+24\cdot 12-44 \right )\cdot (x-12)+\left ( -\frac{1}{3} \cdot 12^3+12\cdot 12^2-44\cdot 12+50 \right )\\\\&&& y=100x-526 \end{array}

tak, hvilke relevante udregninger har du brugt til at svare på f?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. april 2020 af Soeffi

#1. Hvordan har du forestillet dig...?

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1954876.


Skriv et svar til: mat eksamen hhx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.