Matematik

Løs uligheden

29. april 2020 af javannah5 - Niveau: C-niveau
Er der nogen der ved hvordan man løser denne her opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2020 af Mathias7878

Ud fra de oplysninger du har fået givet kan finde en forskrift for den eksponentielle udvikling

f(x) = b \cdot a^x

ved at løse ligningssystemet

\begin{align*} \frac{1}{2} &= b \cdot a^0 \\ \frac{1}{18} & =b \cdot a^{-2} \end{align*}

Når du så har bestemt f(x), skal du så indsætte det i uligheden og isolere x. Kan du prøve det? 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2020 af ringstedLC

Grafisk: Bestem og tegn f, og højresiden af uligheden. Afgør for hvilke værdier af x, at uligheden er opfyldt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2020 af Mathias7878

Det er nok meningen, du skal løse uligheden grafisk, som skrevet i #2. 

- - -

 

 


Svar #4
30. april 2020 af javannah5

Men hvordan løser jeg ligningssystemet når jeg ikke kender a eller b?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2020 af Capion1

Man har:
ba0  = 1/2
ba- 2  = 1/18
Find a og b.
Nu har vi:
bax > - 5/6x + 7/3

Da a > 1 er eksponentialfunktionen voksende.
Den lineære funktion er aftagende.
Der kan da være et og kun ét skæringspunkt.


Skriv et svar til: Løs uligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.