Matematik

Finansielregning

30. april 2020 af marielinge - Niveau: C-niveau

Nogen der kn hjælpe med disse, er usikker på hvilke udtryk jeg skal bruge, om det er annuitetslån eller opsparing. Ydermere skal nogen bestemmes pr måned og pr. år. Hvordan ved jeg at n udtrykker pr år eller pr måned?


Svar #1
30. april 2020 af marielinge

Glemte at vedhæfte:


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2020 af peter lind

De opgaver synes mere at være for hhx end for htx. Er din profil korrekt ?

Det er alle sammen annuitetsopgaver

i 10 skal du dig kun bruge at den årlige effektive rente er rår  =(1+rmåned)12 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2020 af mathon

            \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 7}\\ &y=\frac{A_0\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}\\\\& y=\frac{200\,000\cdot 0.035}{1-1.035^{-15}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. april 2020 af mathon

            \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 8}\\ &A_0=y\cdot \frac{1-1.005^{-48}}{0.005}\\\\ & A_0=1\,200\cdot \frac{1-1.005^{-48}}{0.005}\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. april 2020 af mathon

             \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 9}\\ &G_{rest}=50\,000\cdot 1.004^{36}-3\,900\cdot \frac{1.004^{36}-1}{0.004}\\\\ & \end{array}


Svar #7
30. april 2020 af marielinge

Så i 7 og 8 er det samme udtryk, hvor y er isoleret i 7 korrekt?


Svar #8
30. april 2020 af marielinge

#6

             \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 9}\\ &G_{rest}=50\,000\cdot 1.004^{36}-3\,900\cdot \frac{1.004^{36}-1}{0.004}\\\\ & \end{array}

Er lidt forvirret, hvor kommer de 3900 fra?


Svar #9
30. april 2020 af marielinge

#3

De opgaver synes mere at være for hhx end for htx. Er din profil korrekt ?

Det er alle sammen annuitetsopgaver

i 10 skal du dig kun bruge at den årlige effektive rente er rår  =(1+rmåned)12 - 1

GIver det mening, at jeg får en værdi på 27 procent?


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. april 2020 af mathon

korrektion af tastefejl:

             \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 9}\\ &G_{rest}=50\,000\cdot 1.004^{36}-939\cdot \frac{1.004^{36}-1}{0.004}\\\\ & \end{array}


Svar #11
30. april 2020 af marielinge

#10

korrektion af tastefejl:

             \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 9}\\ &G_{rest}=50\,000\cdot 1.004^{36}-939\cdot \frac{1.004^{36}-1}{0.004}\\\\ & \end{array}

Super! Mange tak. Indsatte også 939 istedet for :D


Skriv et svar til: Finansielregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.