Matematik

Alkohol og forbrændning

02. maj 2020 af MetteH1999 - Niveau: B-niveau

Er der nogen der ved hvordan man kommer frem til disse tal:

At man i gennemsnit forbrænder 0,1 g alkohol pr. kg. pr. time og at det så svare til til et fald i alkoholkoncentrationen pa° omkring 0,15 promille pr. time.

Altså hvordan man forbinder de to ting. Har fundet nogle formler på:

http://antk.dk/ATN_Alkohologtrafik2015.pdf

og der kan jeg godt se at "For hver 10 kg. (normalvægt) du vejer, kan du som tommelfingerregel forbrænde 1 gram alkohol pr. time" svare til "man i gennemsnit forbrænder 0,1 g alkohol pr. kg. pr. time" men den anden del er jeg i tvivl om.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2020 af AMelev

Se evt. Sundhed.dk... og Klar snak ...

En mand på x kg, der forbrænder 0.1 g/kg pr. time, forbrænder 0.1x g/time. Alkoholpromillen formindskes så iflg. modellen (68% kropsvæske) med
\frac{0.1x}{68%\cdot x}=\frac{0.1}{0.68}=0.147

En kvinde på x kg, der forbrænder 0.1 g/kg pr. time, forbrænder 0.1x g/time. Alkoholpromillen formindskes så iflg. modellen (55% kropsvæske) med
\frac{0.1x}{55%\cdot x}=\frac{0.1}{0.55}=0.182


Skriv et svar til: Alkohol og forbrændning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.