Matematik

7 klasse matematik

05. maj 2020 af Gervonta - Niveau: 7. klasse

Per elsker at spille kort med vennerne. Han beslutter sig for at udregne sandsynligheden for forskellige udfald. Der er 52 kort (26 røde og 26 sorte) + 3 jokere (blå) i det sæt kort, han spiller med. Hvad er sandsynligheden for at trække:

A) Et rødt kort? Angiv både som brøk og    i procent (med en decimal).

52 + 3 (Jokerkort) = 55 kort

Sandsynlighed for at trække et rødt kort er: 

26/55 som brøk.

26 : 55 = 0,47272727272 det afrunder vi til 0,473

Som decimal = 0,473

Som procent = 47,3%

B) En ruder 7? Angiv både som brøk og i procent (med en decimal).


Svar #1
05. maj 2020 af Gervonta

Løs følgende ligninger:

Kan i ikke løse dem 

har rigtig travlt

a) 4x + 4 = 28 + 3x

c) 15x + 175 = 15 – 10x

b) 9 + 3x = 102

d) ! " = 14


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2020 af Moderatoren

Nej, det er snyd. Du skal selv lave dine ting.


Svar #3
05. maj 2020 af Gervonta

OK 

Jeg har også lige aflyst det andet

Men hvordan gøre man


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2020 af Moderatoren

Du skal have X'erne til at stå på den ene side af lighedstegnet og tallene til at stå på den anden side.


Svar #5
05. maj 2020 af Gervonta

hmmmm

hvordan 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2020 af Moderatoren

Til din første opgave, skal du bruge din første tråd: 

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1958142

Hvad forstår du ikke ved ligningerne? Hvad har du lært om dem?


Svar #7
05. maj 2020 af Gervonta

De var noget med at minuse noget


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2020 af PeterValberg

Se eventuelt denne side < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
05. maj 2020 af Gervonta

det hjælper ikke


Svar #10
05. maj 2020 af Gervonta

kan du ikke vise mig hvordan man gøre ved den første :(


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2020 af Moderatoren

Hvad forstår du ikke i den første? Prøv at skrive hvad du gør.


Svar #12
05. maj 2020 af Gervonta

jeg kan slet ik noget

har ik lært det


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. maj 2020 af Moderatoren

Ok, så må du kontakte din lærer. 


Svar #14
05. maj 2020 af Gervonta

men hun er ikke online

og jeg skal aflevere det om lidt


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. maj 2020 af Moderatoren

Du kan ikke lave noget, som du ikke forstår – det kan din lærer også godt forstå.


Svar #16
05. maj 2020 af Gervonta

men kan du ik hjælpe med den første


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. maj 2020 af Moderatoren

Nej, man kan desværre ikke hjælpe dig, når du skriver, at du slet ikke kan forstå noget – selvom du har fået gode råd.


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. maj 2020 af AMelev

Husk lige: Kun ét spørgsmål pr. tråd, ellers bliver det noget rod.

1. opgave B) Der er kun 1 ruder 7, så 1/53.

2. opgave Se om dette kan hjælpe.
Når du skal løse ligninger, skal du beslutte dig til, på hvilken side, du vil have x'erne stående (lettest at samle dem, hvor der er flest), og så skal du have tallene på den anden side.
Så skal skaffe dig af med det "uønskede". Det gør du ved at gøre "det modsatte" på begge sider af =.
Indsæt de usynlige gangetegn, så bliver det lettere ikke at blive snydt.

Eks. 2x + 7 = 5x - 5 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #19
03. juni 2020 af mmmmmmmhvgfd (Slettet)

HJÆLP

15x+175=15-10x


Brugbart svar (0)

Svar #20
03. juni 2020 af AMelev

Hvad er problemet?
Du skal bruge proceduren i #18.


Skriv et svar til: 7 klasse matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.