Matematik

Løsning af ligninger!

05. maj 2020 af Anne80m0 - Niveau: 7. klasse

Hej

Jeg sidder og skal bruge hjælp til en ligning som lyder:

"Løs ligningen 2x−1=11"

Og har inden ide om hvordan den skal løses.

kan nogle forklare det på en måde som jeg forstår (altså forklar præcis hvad du gør og hvorfor)

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2020 af Moderatoren

Det er lettere, hvis du skriver, hvad du forstår og hvad du ikke forstår. 

Jeg vil foreslå dig at kigge på det, som I har lært om ligninger.

Hint: Du skal have X'erne til at stå på den ene side af lighedstegnet og tallene til at stå på den anden side.


Svar #2
05. maj 2020 af Anne80m0

Jeppe101 vi har ikke lært noget, vi har skam bare fået opgaverne udleveret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2020 af Moderatoren

Det virker utroligt. Prøv at spørge din lærer, hvad meningen med det er. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2020 af Moderatoren

Så det er nok bedst, at din lærer sørger for at lære dig om ligninger. 


Svar #5
05. maj 2020 af Anne80m0

jeppe101 Det er lidt svært når jeg sidder her hjemme.

men det lyder til at du ved hvad man skal? så kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2020 af Moderatoren

Altså jeg tror, at det er en fejl, at du har fået opgaver om ligninger, når I ikke har lært om det endnu. Din lærer ved bedst, hvordan I skal lære det. 

Tag derfor at skrive til din lærer.


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2020 af Moderatoren

Du er helt sikker på, at du slet ikke ved noget som helst om ligninger?


Svar #8
05. maj 2020 af Anne80m0

Jeppe101 vi har skam lært om det før, kan bare ikke huske hvordan man gør.

Jeg har også haft skrevet til min lærer, hvor han har prøvet at forklare mig det, men jeg forstod ikke noget af det. Det er så derfor jeg skriver herinde. Jeg skrev også specifikt "kan nogle forklare det på en måde som jeg forstår (altså forklar præcis hvad du gør og hvorfor)" 


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2020 af Moderatoren

Nåå okay, du skrev bare, at I ikke havde lært noget om det. 

Prøv at skrive, hvad du forstår og hvad du ikke forstår (Altså hvad du ved om ligninger) – så er det meget lettere at hjælpe dig.

"kan nogle forklare det på en måde som jeg forstår (altså forklar præcis hvad du gør og hvorfor)"

Det er ikke til at vide, hvad du forstår, nemlig.


Svar #10
05. maj 2020 af Anne80m0

Problemet er at jeg ikke ved noget som helst om lige den slags opgave/ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. maj 2020 af Moderatoren

Hint: Du skal have X'erne til at stå på den ene side af lighedstegnet og tallene til at stå på den anden side.

Og du kan måske få hjælp til at forstå liginger på en anden måde her:

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/ligninger

Skriv herefter, hvad du tænker at gøre. Så kan man måske guide dig videre.


Svar #12
05. maj 2020 af Anne80m0

Jeg kan bare ikke se nogle, som er opbyget på samme måde som min?


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. maj 2020 af Moderatoren

Prøv at læse det – det kan give dig en forståelse. 


Svar #14
05. maj 2020 af Anne80m0

Det vil jeg gøre ;)


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. maj 2020 af mathon

       2x − 1 = 11                  læg 1 til på begge sider

       2x = 12                        divider med 2 på begge sider

       x = 6


Svar #16
05. maj 2020 af Anne80m0

Mathon Tak for hjælpen! tror jeg forstår det nu.


Brugbart svar (0)

Svar #17
05. maj 2020 af AMelev

At løse en ligning er lidt det samme som at finde vej tilbage. Man skal gøre det modsatte af det, man gjorde på vej ud. Hvis man drejede til højre ud, skal man dreje til venstre hjem, hvis man gik mod syd ud, skal man gå mod nord hjem osv.

Når man skal løse en ligning går man den modsatte vej af "Regningsarternes hierarki" (først gange/dividere og så plus/minus)
Eks. 3·x + 2 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Skriv et svar til: Løsning af ligninger!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.