Matematik

punkt plot - bestem a og b

05. maj 2020 af TGJ32 (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgavebeskrivelse: i en  undersøgelse af 252 personer fandt man følgende værdier for omkredsen af låret og af knæet. Omkredsene måles i cm. 

i en model beskriver man omkredsen f(x) af knæet som funktion af typen 

f(x)=a*x+b

hvor x er omkredsen af låret

a) tegn et punktplot af alle tabellens dat, og bestem a og b 

jeg har tenget et punktplot. Men jeg kan ikke finde ud af det med a og b nu hvor  x er omkreden af låret.

jeg har fået f(x)=0,367 *x +16,78

b) tegn et residualplot, og bestem residualspredningen

c)  vurder den lineære models anvenlighed til at beskrive sammenhængen mellem omkredsen af knæ og lår.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. maj 2020 af AMelev

Når du har f(x) = a·x + b og f(x) = 0.367·x +16.78 (rigtigt), hvorfor kan du så ikke derfra slutte, at
a = .... og b = .....?
Hvor er problemet?


Svar #2
06. maj 2020 af TGJ32 (Slettet)

Jeg tænker bare der er forkert når jeg får oplyst at x er omkredsen af låret og det er hele den ene kolonne med data

Brugbart svar (1)

Svar #3
06. maj 2020 af AMelev

Det du har er sammenhængende værdier af x = lår-omkreds/cm og f(x) = knæ-omkreds/cm for forskellige mennesker.
?f(x) =  0.367·x +16.78 er så en model for denne sammenhæng.
Dvs. at hvis du måler din lårtykkelse på 61 cm, skal din knætykkelse iflg. modellen være 39 cm. 

Hjalp det?


Skriv et svar til: punkt plot - bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.