Matematik

Hjælp til sandsynlighed

06. maj 2020 af josesommerlund1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg og min gruppe har denne opgave i sandsynlighed som hedder at vi skal finde: P(øjentallet5)

Se også vedhæftet fil :)

Opgaven skal afleveres i dag kl. 16


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige billedet, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2020 af PeterValberg

Sandsynligheden for en ikke-6:

P(\text{ikke }6)=1-\tfrac18=\tfrac78

dvs. at de andre fem muligheder {1, 2, 3, 4, 5} hver har sandsynligheden:

P(1,2,3,4 \text{ eller }5)=\frac{1-\left(\tfrac18 \right )}{5}= \frac{\left(\tfrac78 \right )}{5}=\frac{7}{40}=0,175

så sandsynligheden for en femmer er derfor:

P(5)=\frac{7}{40}=0,175

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.