Matematik

bestem førstekoordinaten til c

07. maj 2020 af natalie1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvilken formel skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2020 af peter lind

 Find den ortogonal linjes ligning gennem P eller dens parameterfremstilling

find dennes skæring med x aksen. Det er C


Svar #3
08. maj 2020 af natalie1234 (Slettet)

Kan du måske vise hvordan du gør det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2020 af mathon

                  \small \begin{array}{lllll}C\textup{'s koordinater:}&C = (x_o{\, ,}\, 0) \\\\\overrightarrow{CP}\textup{ er vinkelret p\aa \ }&l\textup{'s retningsvektor }\overrightarrow{r} = \bigl(\begin{smallmatrix} 1\\2 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ &\overrightarrow{CP} \cdot \overrightarrow{r} = 0\\\\& \begin{pmatrix} -x_o\\ 4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\2 \end{pmatrix}=0\\\\& -x_o + 8 = 0\\\\& x_o = 8 \end{array}


Skriv et svar til: bestem førstekoordinaten til c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.