Matematik

Matematikbanken - sandsynlighed og kombinatorik

08. maj 2020 af skoletrat - Niveau: 9. klasse

Hej, er der nogen som kan hjælpe med at løse disse opgaver? ville være en stor hjælp. 

Hvor mange kombinationer er der, hvis det er:

Uordnet med tilbagelægning? (Man må bruge samme bogstav flere gange. ab og ba er SAMME kombination)

Uordnet uden tilbagelægning? (Man må IKKE bruge samme bogstav flere gange. ab og ba er SAMME kombination)

Gymnastikforeningen Rend og Hop vil gerne have hjælp til at lave en sekvens, som indeholder 3 fysiske øvelser. Vis med mindst en grafisk model de sekvenser, som man kan lave, hvis en sekvens skal indeholde 3 fysiske øvelser.

Hvor mange kombinationer er der, hvis det er:

1. Ordnet med tilbagelægning?

2. Ordnet uden tilbagelægning?

3. Uordnet med tilbagelægning?

4. Uordnet uden tilbagelægning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2020 af Capion1

ad gymnastikforeningen.

Et skema med tre rubrikker
 |  |  |  |
skal besættes med tre (uens) elementer A, B og C, som kan være de tre øvelser.
Første rubrik kan besættes på 3 måder,
anden rubrik kan besættes på 3 - 1 = 2 måder,
tredje rubrik kan besættes på 2 - 1 = 1 måde.
I alt kan skemaet besættes på 3·2·1 = 3! måder  (kaldes en permutation af tre elementer).
Der er således seks rækkefølger, de tre gymnastiske øvelser kan præsenteres på.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2020 af PeterValberg

Se eventuelt de forskellige formler på denne side < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematikbanken - sandsynlighed og kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.