Kemi

Afstemning med oxidationstal

10. maj 2020 af UnicornLover - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har ikke rigtig forstået hvordan man afstemmer oxidationstal, så min lærer gav mig de her 2 og sagde jeg skulle prøve, men føler jeg gør det forkert.

Jeg vil være så taknemlig hvis nogen kan hjælpe mig med de her 2. Og håber at hvis I er tålmodige med mig at I også kan svare på nogen af mine undringer og spørgsmål.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \overset{\textbf{\color{Red}0}}{Cu}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\textbf{\color{Blue}+5}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;\overset{\textbf{\color{Red}+2}}{Cu}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\textbf{\color{Blue}+4}}{N}O_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \begin{array}{lccc} \\ & \textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Cu&2&&1\\ N&&1&2 \end{array}\\\\ \textup{afstemning af op- og nedgange:}\\\\ Cu\,_{\textit{(s)}} \;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; + \; 2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{afstemning af ladning:}\\\\ Cu\,_{\textit{(s)}} \;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; + \; 2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{afstemning af hydrogen:}\\\\ Cu\,_{\textit{(s)}} \;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; + \; 2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2020 af mathon

oxygen stemmer.


Brugbart svar (1)

Svar #4
10. maj 2020 af mathon

Sorry!

                 \small \small \begin{array}{lllll} \overset{\textbf{\color{Red}0}}{Cu}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\textbf{\color{Blue}+5}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;\overset{\textbf{\color{Red}+2}}{Cu}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\textbf{\color{Blue}+2}}{N}O\,_{\textit{(g)}}\\\\ \begin{array}{lccc} \\ & \textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Cu&2&&3\\ N&&3&2 \end{array}\\\\ \textup{afstemning af op- og nedgange:}\\\\3\, Cu\,_{\textit{(s)}} \;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; + \; 2\,NO\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{afstemning af ladning:}\\\\ 3\,Cu\,_{\textit{(s)}} \;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; + \; 2\,NO\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{afstemning af hydrogen:}\\\\ 3\,Cu\,_{\textit{(s)}} \;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,Cu^{2+}\,_{\textit{(aq)}}\; + \; 2\,NO\,_{\textit{(g)}}\;+\;4\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. maj 2020 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} H_2\overset{\textbf{\color{Red}-2}}{S}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\textbf{\color{Blue}+5}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;\overset{\textbf{\color{Red}+6}}{S}{O_4}{^{2-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\textbf{\color{Blue}+2}}{N}O\,_{\textit{(g)}}\end{array}\\\\ \begin{array}{lccc} \\ & \textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ S&8&&3\\ N&&3&8 \end{array}\\\\\\ \textup{afstemning af op- og nedgange:}\\\\ 3\,H_2S\,_{\textit{(s)}}\;+\;8\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;3\,S{O_4}{^{2-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,NO\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textup{afstemning af ladning:}\\\\ 3\,H_2S\,_{\textit{(s)}}\;+\;8\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\;H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;3\,S{O_4}{^{2-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,NO\,_{\textit{(g)}}\\\\


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. maj 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{afstemning af hydrogen:}\\\\ 3\,H_2S\,_{\textit{(s)}}\;+\;8\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\;H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow\;3\,S{O_4}{^{2-}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;8\,NO\,_{\textit{(g)}}\;+\;4\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\ \textup{oxygen stemmer.} \end{array}


Svar #8
12. maj 2020 af UnicornLover

mange tak!


Skriv et svar til: Afstemning med oxidationstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.