Fysik

HJÆLP balmerserien

10. maj 2020 af clarhana (Slettet) - Niveau: C-niveau

forstår ikke min opgave, hvordan regner man det ud???????

I skal udregne energien og bølgelængden for alle 4 spring i Balmerserien.  

Linjespektrum 

Interferens. Herunder særligt fokus på betydningen af bølgelængde og afstand mellem spalter i gitter.  

Gitterligningen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2020 af mathon

                             \small \begin{array}{llll} &\frac{1}{\lambda}=R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{2^2} -\frac{1}{n^2}\right )\qquad n\in\left \{ 3,4,5,6 \right \} \qquad R_{db}= 1.09737\cdot 10^7\;m^{-1}\\\\& \frac{1}{\lambda}=\left (1.09737\cdot 10^7\;m^{-1} \right )\cdot \left ( \frac{1}{2^2} -\frac{1}{n^2}\right ) \\\\& \lambda = \left ( 91.127\; nm \right )\cdot \frac{4\cdot n^2}{n^2-4}\\\\\\& \lambda_1= \left ( 91.127\; nm \right )\cdot \frac{4\cdot 3^2}{3^2-4}=656.114\;nm\\\\& \lambda_2= \left ( 91.127\; nm \right )\cdot \frac{4\cdot 4^2}{4^2-4}=486.011\;nm\\\\& \lambda_3= \left ( 91.127\; nm \right )\cdot \frac{4\cdot 5^2}{5^2-4}=433.938\;nm\\\\& \lambda_4= \left ( 91.127\; nm \right )\cdot \frac{4\cdot 6^2}{6^2-4}=410.072\;nm \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2020 af mathon

                     

               \small \begin{array}{llll} &E_{n\rightarrow 2}=h\cdot c\cdot \frac{1}{\lambda}=h\cdot c\cdot R_{db}\cdot \left ( \frac{1}{2^2} -\frac{1}{n^2}\right )\qquad n\in\left \{ 3,4,5,6 \right \} \qquad R_{db}= 1.09737\cdot 10^7\;m^{-1}\\\\&E_{n\rightarrow 2}=\left ( -13.6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{2^2}-\frac{1}{n^2} \right )\\\\\\& E_{3\rightarrow 2}=\left ( -13.6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{4}-\frac{1}{3^2} \right )=-1.8897\;eV\\\\& E_{4\rightarrow 2}=\left ( -13.6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{4}-\frac{1}{4^2} \right)=-2.5511\;eV\\\\& E_{5 \rightarrow 2}=\left ( -13.6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{4}-\frac{1}{5^2} \right)=-2.8572\;eV\\\\& E_{6\rightarrow 2}=\left ( -13.6057\; eV \right )\cdot \left ( \frac{1}{4}-\frac{1}{6^2} \right)=-3.0235\;eV \end{array}


Skriv et svar til: HJÆLP balmerserien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.