Matematik

Forklar regler der er brugt i y - x^2 = 0 så den ender med dy/dx = 2x

10. maj 2020 af kingoman - Niveau: B-niveau

https://ibb.co/mR9H6zy

Er der her tale om reglerne for afledte funktioner, for så kan jeg slet ikke se hvordan at de passer ind.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2020 af peter lind

dx2/dx = 2x så ved at differentiere ligningen få du y' -2x = 0 <=> y' = 2x. Du kan også først flytte x2 over på den andn side af lighedstegnet og så differentiere


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2020 af Soeffi


Svar #3
10. maj 2020 af kingoman

#2 Tak for at indsætte billedet. Den gider simpelthen ikke når jeg prøver med indsæt billede og derefter link. Så tak for det.


Skriv et svar til: Forklar regler der er brugt i y - x^2 = 0 så den ender med dy/dx = 2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.