Matematik

a + b = c

11. maj 2020 af SvendLarsens (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. Jeg skal have hjælp til denne opgave. :)

Påstand: Der gælder, at a + b = c og det medfører, at c - b = a.

Undersøg ved hjælp af mindst tre taleksempler om påstanden ser ud til at gælde. Prøv med både positive og negative tal.
Forklar med dine egne ord, hvad påstanden siger og om den gælder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af Moderatoren

Du bliver nødt til at forklare, hvad du præcist har problemer med – og hvad du ved


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2020 af Moderatoren

Har du prøvet at sætte nogle taleksempler ind? Hvis ikke, så gør det :)


Svar #3
11. maj 2020 af SvendLarsens (Slettet)

Ved ikke andet en det der står.
Jeg har kun fået den påstand at vide, og skal udfra det finde ud af hvad påstanden siger og om den gælder. 
Og det skal undersøges med mindst tre taleeksempler.


Svar #4
11. maj 2020 af SvendLarsens (Slettet)

Hvad er et taleeksempel :P


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. maj 2020 af Moderatoren

Jeg går ud fra, at der menes eksempler med tal. 

Fx 1 + 1 = 2


Svar #6
11. maj 2020 af SvendLarsens (Slettet)

perfekt. tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2020 af AMelev

#0

Påstand: Der gælder, at a + b = c og det medfører, at c - b = a.
Forklar med dine egne ord, hvad påstanden siger og om den gælder.

Forestil dig en vægt med vægtskåle med a + b på den ene skål og c på den anden. Ligningen angiver, at der er ligevægt.
Så fjerner du b fra hver skål, så der er a tilbage på den ene skål og c - b på den anden. Er der så stadig ligevægt? 
Påstanden siger, at "man må trække samme tal fra på begge sider af =".


Skriv et svar til: a + b = c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.