Matematik

andengradspolynomium

12. maj 2020 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

Nogle som vil hjælpe med at løse denne?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af Moderatoren

Hvilke problemer har du?

Har du ikke løst andre andengradsligninger, så du kan se, hvordan det skal gøres?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2020 af mathon

                               \small \begin{array}{llll} a)&x^2-4x+3=0\\\\& \begin{array}{ll} a=1\\b=-4\\c=3\\d=(-4)^2-4\cdot 1\cdot 3= 16-12=4\\ \sqrt{d}=\sqrt{4}=2\\\\ x_1=\frac{-(-4)-2}{2\cdot 1}\qquad x_2=\frac{-(-4)+2}{2\cdot 1} \end{array}\\\\ \end{array}


Svar #4
12. maj 2020 af Ida1235

Hvordan løses b og c så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2020 af Jones2929

#4

b aflæses til -4

c aflæses til 3


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2020 af mathon

                               \small \small \begin{array}{llll} c)&f(x)=x^2-4x+3\\\\& f{\,}'(x)=2x-4\\\\& f{\,}'(0)=2\cdot 0-4=-4\\\\ \textup{tangentligning i (0,3):}&y=f{\,}'(0)\cdot \left ( x-0 \right )+f(0)\\\\& y=-4\cdot x+3 \end{array}


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.