Matematik

Lineære funktioner

12. maj 2020 af yellingdog69 - Niveau: B-niveau

For en vare kan udbud of efterspørgsel ofte beskrives vd ineære funktioner.

Lad d(x)=*x+b

Beksrie prisen ed en efterspurgt mængde på x og lad

s(x)=c*x+e

Beskrive prisen ved en udbudt mængde på x.

Ligevægtspunktet findes i skæringspunktet mellem s og d og har koordinatsættet (m^*,p^*)

Forbrugeroverskuddet fås som arelaet af område A på figuren. Producentoverskuddet fås som arealet af område B på figuren.

(Indsæst første vedhæftet billede af blå og grøn trekant)

Arealet af en retvinklet trekant kan bergnes ved

(Indsæt vedhæftet grå trekant)

For en bestemt vare er

a = -0,75

b = 10

c = 0,75

e = 1

a)

Bestem ligevægtspunktet (m^*,p^*) for varen.

b)

Bestem forbrugeroverskuddet og producentoverskuddet for varen.

Lad udbud og efterpsørgsel være givet ved de generelle udtryk

d(x)=a*x+b

s(x)=c*x+e

c)

Gør rede for, at ligevægten er

m^*=e-b/a-c

p^*=ae-bc/a-c

d)

Lav en formel til at beregne forburgersoverskuddet ud fra de generelle udtryk for p^* og m^*.

E)

Kontroller din formel fra spørrgsmål d) ved at beregne forbrugersoverskuddeet bestemt i b).


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af AMelev

Læg lige hele opgaven op, evt. som pdf-fil, hvis det fylder mere end ½ side. Det er for uoverskueligt, det du har skrevet, bla. på grund af en masse stavefejl.


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.