Kemi

Bestem stofmængden af alkanen Butan: Forstår ikke?

12. maj 2020 af ole222 - Niveau: B-niveau

Bestem stofmængden af alkanen Butan hvis man har 1000 g af gassen. Hvor mange liter vil den carbondioxid fylde, som dannes ved forbrændingsreaktionen? (antag en temperaturen på 20° og et lufttryk på 1 bar)

Skal man bruge Mw = m/n

eller er jeg gal på den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2020 af mathon

                 \small \small \begin{array}{llll} n(\textup{butan}) = \frac{1000\;g}{58.12\; \frac{g}{mol}} = 17.21\;mol \end{array}


Svar #2
12. maj 2020 af ole222

Skal man så efter bruge idealgaslinging?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2020 af janhaa

#2

Skal man så efter bruge idealgaslinging?

2C_4H_{10}+ 13O_2=>8CO_2(g)+10H_2O

og

pV=nRT=NkT


Svar #4
12. maj 2020 af ole222

er dette rigtigt?

Vi omskriver ligningen fordi vi skal finde V:

v=n*r*t/p

V = (17,21 mol * 0,0831 L⋅bar/mol⋅K *293.15K)/1bar

V = 419.248766L


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2020 af mathon

             \small 2\,C_4H_{10}\,_{\textit{(g)}}\;+\; 13\;O_2\,_{\textit{(g)}}\;\longrightarrow\;8\,CO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;10\,H_2O\,_{\textit{(g)}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2020 af mathon

#4
          Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2020 af Soeffi

#4...V = (17,21 mol * 0,0831 L⋅bar/mol⋅K *293.15K)/1bar...

Du skal gange med 4, da det er rumfanget af CO2, der spørges efter.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. maj 2020 af mathon

Ja
            \small V_{CO_2} = 4\cdot V_{C_4H_{10}}


Skriv et svar til: Bestem stofmængden af alkanen Butan: Forstår ikke?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.