Fysik

Strømstyrke og spændingsforskel

13. maj 2020 af Blithe - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har problemer med opgave d, er der nogle der kan hjælpe? Opgave vedhæftet som billede.

Vedhæftet fil: OpgaveD.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2020 af ringstedLC

d)

\begin{align*} R &= R_1+R_2\parallel (R_4+R_3) \end{align*}


Svar #3
13. maj 2020 af Blithe

#2

d)

\begin{align*} R &= R_1+R_2\parallel (R_4+R_3) \end{align*}

Mener du R=100ohm+40ohm=140ohm   og for den anden R=100ohm+20ohm=120ohm

Skal jeg så bare finde I ved  I=U/R=24V/140ohm=0,17   og I=U/R=24V/120ohm=0,2

Men jeg tror jeg mangler at gøre noget inden jeg kan bruge formlen I=U/R


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2020 af peter lind

a) De to modstande er i serie så den resulterende modstand er R = R1+R2 Brug Ohms lov U = R*I

b) De to modstande er sat sammen parallelt R = R1*R2/(R1+R2)

c)  R2 og R3 sættes sammen parallelt til R4. Derefter sættes R4 samme med R1 serielt til den samlede modstand

d) R3 og R4 er sat sammen serielt R5 = R3+R4. R5 ogR2 sættes sammen parallet til R6 .R6 og R1 sættes sammen serielt til den endelige resulterende modstand


Svar #5
13. maj 2020 af Blithe

#4

a) De to modstande er i serie så den resulterende modstand er R = R1+R2 Brug Ohms lov U = R*I

b) De to modstande er sat sammen parallelt R = R1*R2/(R1+R2)

c)  R2 og R3 sættes sammen parallelt til R4. Derefter sættes R4 samme med R1 serielt til den samlede modstand

d) R3 og R4 er sat sammen serielt R5 = R3+R4. R5 ogR2 sættes sammen parallet til R6 .R6 og R1 sættes sammen serielt til den endelige resulterende modstand

Jeg har løst opgave a, b og c. Forstår ikke hvad du mener med R5 og R6 i opg d. Der er kun 4 resistorer.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. maj 2020 af ringstedLC

#3: Nej, først parentesen, så par.-koblingen og så addition.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2020 af peter lind

R5 er erstatningsmodstanden for seriekoblingen mellem R3 og R4. R6 er erstatningsmodstanden når du sætter R5 og R2 sammen parallelt


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2020 af Soeffi

#1...d) kan omtegnes som vist:


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2020 af Eksperimentalfysikeren

Når du skal finde erstatningsmodstanden for et kredsløb af denne type, kan du gå helt systematisk frem:

1. Se, om der er to modstande, der er i serie, uden at der er andre modstande forbundet til den fælles knude. I det viste eksempel gælder det R3 og R4. Erstat dem med modstanden R34 = R3+R4.

2. Se, om der er to modstande i parallel. I eksemplet er R2 nu parallel med R34. Erstat dem med R234 som findes af 1/R234 = 1/R2 + 1/R34. Dette kan omregnes til: R234 = R2R34/(R2+R34)

3. Gentag fra 1. til der kun er én modstand tilbage.

Udtrykket bliver så til R1234 = R1+ R234.

Heri indsættes udtrykket for R234 og derefter udtrykket for R34.


Skriv et svar til: Strømstyrke og spændingsforskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.