Matematik

Hjælp :

14. maj 2020 af Emrah4800 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mængden af et radioaktivt materiale f(x)  i gram til tiden x  i minutter kan beskrives ved regneforskriften

                                                   f(x)= 135*0,764^x

a)       Hvor mange gram af det radioaktive materiale var der ved starten af målingen?

b)      Hvor mange gram af det radioaktive materiel er der efter 3 minutter?

c)       Hvad er halveringstiden for det radioaktive materiale?

d)      Hvad er væksthastigheden for mængden af radioaktivt materiale efter 1 minut? Og efter 5 minutter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2020 af PeterValberg

a) startværdien er 135

b) bestem tallet f(3)

c)
 T_{0,5}=\frac{\log(0,5)}{\log(0,764)}

d)
Bestem den aflede funktion f'

Bestem værdierne f'(1) og f'(5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
14. maj 2020 af Emrah4800 (Slettet)

Hej Peter.

 tak for svaret. 

kan du hjælp mig dyber på  d opgaven.

mvh 

Emrah


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. maj 2020 af mathon

                \small \small \begin{array} {lllll}d)\\& f{\,}'(x)=\ln(0.764)\cdot 135\cdot 0.764^x=-36.340\cdot 0.764^x \\\\& f{\,}'(\left\{1,5\right\})=\left \{ -27.76,-9.46 \right \} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp :

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.