Matematik

Hjælp til enkeltopgaver

14. maj 2020 af tulle021001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg kunne rigtig godt tænke mig noget hjælp, til løsningen af denne enkeltopgave (se billede)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af Capion1

.SP 140520201437.JPG

Vedhæftet fil:SP 140520201437.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2020 af janhaa

a) 2h + 2pi*r = 6

h = 3 - pi*r

b)

A= h*2r - pi*r2 = (3-pi*r)*2r - pi*r2 

A(r) = 6r - 3pi*r2

q.e.d.

c)

A ' (r) = 6 - 6pi*r = 0

r = 1/pi


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af AMelev

                             
a) Omkredsen O af metalstykket (det grå område) består af to halvcirker og de to lodrette stykker.
O = ....... = 6 ⇔ h = ......

b) Arealet A(r) af metalstykket (det grå område) er arealet af rektanglet minus arealet af to halvcirkler.
Beregn og indsæt r-udtrykket for h (jf. a)) og reducér

c) Bestem maksimum for A(r) på sædvanlig vis med nulpunkt og fortegn for den afledede funktion.
Du kan omdøbe r til x og A(r) til f(x), hvis du synes, det bliver nemmer af det.

Vedhæftet fil:Opgave.png

Skriv et svar til: Hjælp til enkeltopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.