Matematik

vektore - midtpunkter

14. maj 2020 af STXMATB - Niveau: B-niveau

Hejsa!

jeg har denne opgave som jeg ikke hvordan jeg skal lave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Til a) brug nr 55 

Til b) brug nr 57

i formelsamlingen


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2020 af PeterValberg

a) Givet punkterne A(3, 4) og B(9,10) kan midtpunktet M beregnes på flere måder:

Midtpunktsformlen:

M=\left(\frac{x_B+x_A}{2}\,,\,\frac{y_B+y_a}{2} \right )=\left(\frac{9+3}{2}\,,\,\frac{10+4}{2} \right )=(6, 7)

Med stedvektorer og vektorer:

\overrightarrow{OM}=\overrightarrow{OA}+\tfrac12\cdot\overrightarrow{AB}=\binom{3}{4}+\tfrac12\cdot\binom{9-3}{10-4}=\binom{3}{4}+\binom{3}{3}=\binom{6}{7}

Hvilket betyder, at M har koordinatsættet:    M(6, 7)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: vektore - midtpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.