Matematik

Trigonometri - HVor mange lamper skal der til for at belyse

15. maj 2020 af JegHarBrugForHjælp15 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej alle der ude... Jeg har virklig brug for hjælp, fordi jeg forstår ikke det her spørgsmål..

Mads første opgave, bliver at sætte gadebeslysning op på en vej. Strækningen hvor der sættes belysning op, er 350m. Vejen har en gennemsnitlig stigning på 6,5%. Hver lampe monteres i 7m højde og har en belysningsvinkel på 150 grader.

Hvor mange lamper skal der til for at belyse hele strækningen, hvis der skal være et overlap på 2m?
a. Hvor mange grader hælder vejen?
b' Hvor langt dækker lampens lys til hver side
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2020 af musse2000

Hej

Hjælp til a: hvis 100% = 90o... hvad er  6,5% så lig med?

Hjælp til b: her skal du beregne grundlinjen på en ligebenet trekant, som har højden 7 og en vinkel på 150(og da vi ved at en trekant har en vinkelsum på 180o har de resterende to vinkler en spids vinkel på 15o hver.)

For at finde ud af hvor mange lamper der er, kan du gøre det lidt mere overskueligt ved at i stedet for at lave et overlap på 2m ved hver belysning, at du trækker 2m fra resultatet i b. Visuelt er det jo ikke rigtig med det kan fjerne overlappet i dine beregninger samtidig med at du får det rigtige svar. Så kan det være at det bliver mere overskuligt

Tøv ikke med at stille spørgsmål ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2020 af ringstedLC

\begin{align*} v &= \tan^{-1}\left ( \frac{6.5}{100} \right ) \end{align*}


Skriv et svar til: Trigonometri - HVor mange lamper skal der til for at belyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.