Matematik

terning

15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En dreng slår med en almindelig 6-sidet terning. Hændelsen A er kendetegnet ved udfaldet 4.

Hvad er sandsynligheden for hændelsen A?

er det ikke 5/6


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2020 af Skaljeglavedinelektier

Er sandsynligheden for at slå 4 med en terning 83%? 


Svar #2
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

ja


Svar #3
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

men:

En dreng slår med en almindelig 6-sidet terning. Hændelsen A er kendetegnet ved udfaldet 4.

Hvad er sandsynligheden for hændelsen A?

2/6

4/6

1/6

5/6

3/6

er det ikke så 5/6 d a er hændelsen 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2020 af Skaljeglavedinelektier

Hvis du siger, det er 5/6, så siger du også at sandsynligheden for at slå 4, med en terning, er 83%. Altså 83% af gangene du kaster en terning, lander den på 4. Synes du det lyder rigtigt?


Svar #5
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Nej så er det 4/6

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2020 af Skaljeglavedinelektier

Hvordan kommer du frem til det?


Svar #7
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Da 4 er 83% så må det være 4/6 og 4 er udfaldet

Brugbart svar (1)

Svar #8
15. maj 2020 af Capion1

Hr. Kasperx1738
Nu spiser vi lige brød til.
Du har indledt med, at terningen er almindelig. Det betyder i matematisk sprog, at terningen er ærlig.
D.v.s., at terningen er af en sådan beskaffenhed, at alle seks udfald er lige sandsynlige.
Sandsynligheden for at en på forhånd bestemt side, f.eks. fireren, skal indtræffe, er én af seks mulige = 1/6 .
Sandsynligheden for at fireren ikke indtræffer = 1 - 1/6 = 5/6


Skriv et svar til: terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.