Matematik

Løs ligningen f(x) = 6 vha. grafen

15. maj 2020 af kingoman - Niveau: B-niveau

Vha. grafen skal jeg løse ligningen f(x) = 6
Men fordi grafen har sådan en vinkel så forvirrer det mig fuldstændig

https://ibb.co/G0cJy49 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2020 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2020 af swpply (Slettet)

Ved aflæsning på grafen ser vi at

                                        f(x) = 6 \quad\Leftrightarrow\quad x = 1\ \ \vee\ \ x=9


Svar #3
15. maj 2020 af kingoman

#2
Undskyld, men det der forstod jeg ikke lige. Kan jeg få dig til at uddybe og hvordan du har fået det ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2020 af swpply (Slettet)

                               

Vedhæftet fil:image.png

Svar #5
15. maj 2020 af kingoman

Ahh - Okay på den måde, selvfølgelig bare ren aflæsning. 

Jeg må lige fundere noget mere over forskriften til den når det er med vinkel....

Men tak for din hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2020 af Soeffi

#5. Vinkel...du mener knækket ved x=3?

Der står i opgaven, at funktionen er stykvis lineær. Dvs. at den kan skrives:

f(x)=\left\{\begin{matrix} a\cdot x+b,\;x<3 \\ c\cdot x+d,\;x\geq 3 \end{matrix}\right.

hvor a, b, c og d er konstanter. Det ses, at a = -2 og c = 2/3. b aflæses til 8, og d kan aflæses til 0, hvis man forlænger kurven efter x = 3.


Svar #7
15. maj 2020 af kingoman

Hold nu op altså, du har helt ret #6 - Jeg skal bare læse opgaven ordenligt.

Undskyld for spild af jeres tid, men tak for lige at gøre opmærksom på det.

Ha' en dejlig aften.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2021 af Perikon007

Hej jeg har fået den samme opgave, men hvordan bestemmer jeg så forskrift for f? jeg har sagt f(x)=a*x+b, men hvordan skal jeg løse det? Er totalt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. november 2021 af ringstedLC

Genlæs #6 og repeter eventuelt lineære funktioner.


Skriv et svar til: Løs ligningen f(x) = 6 vha. grafen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.