Matematik

hælp

15. maj 2020 af AnnaHolst (Slettet) - Niveau: 9. klasse

I min læderpung har jeg 8 magiske kugler! 5 røde som vil forvandle dit kongerige til en betoneret parkeringsplads, som jeg kan tjene gode penge på! De 3 blå kugler vil skåne dit kongerige! Hvis du formår at trække 3 blå kugler i træk, vil dit kongerige blive skånet!” - Hvad er sandsynligheden for at dit kongerige ikke ender som en parkeringsplads? (lav et chancetræ og beregn) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2020 af Soeffi

#0. Med eller uden tilbagelægning?


Svar #2
15. maj 2020 af AnnaHolst (Slettet)

med


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2020 af janhaa

#2

med

med tilbakel => Binomisk fordel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. maj 2020 af StoreNord

#0
Uden at vide, hvad "Binomisk fordel." er,
vil jeg mene, at sandsynligheden er:
                                                             \frac{3}{8}\cdot \frac{3}{8}\cdot\frac{3}{8}


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2020 af AMelev

#0 Svaret i #4 forudsætter, at trækningen er med tilbagelægning.

Hvis det er uden tilbagelægning skal det være
1. trækning: 3 ud af 8 muligheder
2. trækning: 2 ud af 7 muligheder
3. trækning: 1 ud af 6 muligheder


Svar #6
16. maj 2020 af AnnaHolst (Slettet)

#0
 
tak for hjælpen

Skriv et svar til: hælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.