Matematik

Udtryk

15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hvad kan udtrykket b-k til?
B/k
B×k
0
-bk
-1
"Det kan ikke reduceres"

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

b - k kan ikke reduceres.


Svar #2
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Bestem siden x i den store trekant.

er det ikke 4,5, da jeg siger 63:14= 4,5

Vedhæftet fil:ooo.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Den store trekant er

(21 + 63) / 21 = 4

gange så stor som den lille blå trekant. Derfor har vi

x = 4 * 14 = 56


Svar #4
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Bestem højden x af træet ved at regne på ensvinklede trekanter. Alle længder på figuren er angivet i meter.

hvad skal man så regne ud her?

Vedhæftet fil:uuu.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Det er samme problemstilling som i opgaven før. Den vandrette side i den store trekant er 8,9+1,9 = 10,8m. Den tilsvarende side i den lille trekant er 1,9m. Så den store trekant er

10,8/1,9 = 5,68

gange så stor som den lille trekant. Beregn nu x på samme måde som før.


Svar #6
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Så det er 8,5

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt.

x = 5,68 * 1,5 = 8,5 m


Svar #8
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Bestem vinklen x.

hvordan regner man det ud?

Vedhæftet fil:ppp.PNG

Svar #9
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Når to rette linjer skærer hinanden, så er de to vinkler over for hinanden ens.


Svar #11
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

er så x det samme 29 grader

Vedhæftet fil:ååå.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Ja, det er rigtigt.


Skriv et svar til: Udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.